Prosjektbeskrivelse

I Lugano ble en gammel sjokoladefabrikk omgjort til et arbeidsområde

I etableringen av en viktig historisk industribygning og i det sentrale området i Lugano, har Ticino-grenen til et ingeniørfirma, TBF-partneren, overført det nye kontoret.

Interiørdesignprosjektet, overlatt til MD Creative Lab studio, gjorde det mulig å forfølge målet om å oppnå et praktisk, sunt og brukbart miljø for sine samarbeidspartnere. Eiendommen som ligger i Lugano Besso og bygget mot slutten av 19-tallet som en sjokoladefabrikk av Tobler-selskapet, representerer en arkitektonisk unik i byen.

Det er en av få urbane industribygninger som fremdeles er til stede i vår region med over 3,000 m2 kommersielle og håndverksflater. Nærheten til stasjonen og motorvei tilgang gjør det til et objekt av spesiell interesse. Gitt sine arkitektoniske egenskaper er eiendommen beskyttet mot et historisk og kulturelt synspunkt.

Et prosjekt for gjenoppretting og forbedring av bygninger, etterfulgt av arch. Lorenzo Cotti, tillater en fullstendig frukting i henhold til gjeldende standarder. Arbeidene ble startet i 2019 og designet for å bringe konvolutten og alt teknisk utstyr på standard, i sluttfasen tillot de å tilpasse plassen dedikert til klientens kontorer. En studie som tar for seg tverrfaglig prosjektering som miljøvern, anleggsteknikk, og også avfalls- og vannbehandling.

Bygningen egner seg perfekt til å sette inn et åpent romkontor: å skape en følelse av forening og menneskelig interaksjon mellom kolleger. Spredt over et område på over 330 kvadratmeter, har plassen 4 meter høye tak, støpejernsøyler og karakteristiske vinduer med Alpene i bakgrunnen og har en sterk industriell sjarm.

Fra inngangen markerer en rød sikksakk på gulvene i enkel sementmørtel det sentrale området av hyllene. Toppet med sirkulære lamper i lydabsorberende stoff, er høyden egnet for et raskt stående møte eller for å se tegningene. Nederst er møterommene, der blått hersker. Avgrenset av lette indre skillevegger, bærer rommene navnene på stedene for Ticinos landskapsarv. Innvendig, for å optimalisere akustikken i miljøet, er det brukt lydabsorberende paneler laget av materiale med variabel tetthet, som tillater selektiv absorpsjon ved forskjellige frekvenser.

Driftsstasjonene blir gjenvunnet fra de tidligere kontorene. Plassen var ganske spredt og mer spennende prosjekter sammen med veksten av aktiviteter var bare noen av grunnene til planleggingen av flyttingen. Endringen i arbeidskonseptet var mulig takket være typen eksisterende møbler, som utnytter det modulære systemets potensial mest mulig. Tilpasset til skiftende omstendigheter, og de konfigurerte møblene har skapt nye driftsøyer. Det grønne løvet, designet for å pryde arbeidsstasjonene, hjelper til med å oksygenere plassen.

Det virkelige midtpunktet er resepsjonen, dominert av resepsjonen, laget som et enkelt stykke syntetisk stein som "smiler" og viser sin perforerte røde foring. Ved siden av er det et uformelt pauseareal: med store akustiske lamper, polstrede lenestoler og en loftsofa i skinn og stoff med synlige hengsler. Elementer som det retrorøde kjøleskapet gir et leken og uformelt aspekt til dette området, mens stålkjøkkenet og de svarte linjene på sporlampene balanserer alt med alvor og strenghet.

Over tid ble også kontortradisjoner født: Kaffebaren er vitne til dette. Fra reiser og pålitelig steking, bringer studioets samarbeidspartnere de mest varierte blandingene av kaffe, som gir liv til ekte smaksprøver.